Gross avab Tartus oma esimese toidupoe

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grossi toidukaupade Tartu poe juhataja Hedi Paabut (vasakul) ja firma juhatuse liige Ülle Gross on kindlad, et uus pood saab rahva hulgas populaarseks, kuna asub niivõrd hea koha peal – kesklinnas turu kõrval.
Grossi toidukaupade Tartu poe juhataja Hedi Paabut (vasakul) ja firma juhatuse liige Ülle Gross on kindlad, et uus pood saab rahva hulgas populaarseks, kuna asub niivõrd hea koha peal – kesklinnas turu kõrval. Foto: Margus Ansu

Virumaa suurärimees Oleg Gross on jõudnud oma toidukaupluste ketiga lõpuks ka Emajõelinna. Järgmisel kolmapäeval avatakse avaturu kõrval olevas endises sadamaturu hoones ettevõtja uus toidupood.

«Paneme Tartu poele suuri lootusi ja pöörame sellele kõvasti tähelepanu,» ütles Gross, kes ostis varem Rein Kilgile kuulunud sadamaturu hoone ja kinnistu läinud sügisel. «Meie kaupluste nišši arvestades on see väga heas kohas. Linna südames, bussijaama kõrval, kus liigub palju maainimesi. Kui me siin läbi ei löö, siis peame küll endale tuhka pähe raputama.»

Avatav ostukoht on 700 ruutmeetrit suur ning annab sellega välja keskmise supermarketi mõõdu. Grossi toidukaupade nimekirjas on pood neljakümne viies.      

Ettevõtja kinnitusel tullakse Tartusse suure hinnasurvega. «Oleme teinud korraliku hinnavaatluse ja tuleme kindlasti teistest odavamate hindadega. Eks siis ülejäänud ketid peavad vaatama, kas see häirib neid või mitte,» märkis Gross.

Omanimelise poeketi eripäraks pakkus Gross väga suurt omatoodete hulka. Näiteks on ettevõttel oma seafarm, lihatööstus, kondiitri- ja kulinaariatsehh ning pagaritööstus. «Inimese esmase toidu tootmine on meil omal olemas. See on meie tugevus ja ka erinevus,» ütles Gross.

Ta tunnistas, et kett saab klientidelt nii kiita kui kiruda.

«Kiidetakse sellepärast, et meil on eestimaine kaup ja neid tooteid teistes kauplustes ei müüda. Samas on kõik need  tooted lühikese realiseerimisajaga ja siis tekivad tihtipeale probleemid. Aga inimesed peavad aru saama, et mida puhtamat toitu nad tahavad, seda suurem on riknemisvõimalus,» selgitas Gross.

Eile pärastlõunal käisid poe ruumides viimased ettevalmistustööd ning palju kaupa oli juba kohal.

Kaupluses on neli kassat, millest sellise suurusega poele ettevõtte juhatuse liikme Ülle Grossi sõnul piisab. Kaupluses pakutakse ka kohapeal valmistatud grilltooteid ja saiakesi. Samuti pakub Gross oma kaubamärgiga kalja, limonaadi, vett ja õlut.

Kauplus plaanitakse lahti hoida iga päev hommikul kaheksast õhtul üheteistkümneni. «Vaid pühapäeviti ehk sulgeme varem. Vaadates inimeste liikumist siin, siis see on nagu väike sipelgate rada,» sõnas Ülle Gross.

Oleg Grossi sõnul pole turu kõrval avatav pood ainult üks kauplus, vaid suurem projekt. Kui  esimene õnnestub, tahetakse Tartus veelgi poode avada. «Ka praegu on paar kohta mõttes, aga neist pole mõtet veel rääkida,» lausus ta.

Siiski tunnistas Gross, et on käinud ka endise Tartu poe ruume vaatamas. «Olen käinud, aga praegu on selle rendihind paigast ära, sest kasulikku pinda on vähe. Rahvas muidugi tahaks sinna uuesti toidupoodi, aga kui seal kauplus käima panna, siis võib tekkida palju probleeme,» sõnas ta ja viitas näiteks kaubaautode mürale, mis ei pruugi kohalikele meeldida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles