Suurema palga saajate seas on rohkem alkoholitarvitajaid

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkoholi tootmine Livikos.
Alkoholi tootmine Livikos. Foto: SCANPIX

Turu-uuringute ASi uuringu kohaselt on alkoholitarvitajate osakaal kõige suurem kõrgema sissetulekuga inimeste seas.

Kõige enam on alkoholijoojaid nende inimeste seas, kelle puhul ulatub kuus sissetulek ühe pereliikme kohta üle 651 euro. Sellises grupis on alkoholitarvitajaid 86 protsenti.

Mida väiksem on sissetulek ühe pereliikme kohta kuus, seda vähem on rühmas alkoholitarvitajaid. Näiteks grupis, kus sissetulek on 501 kuni 650 eurot kuus pereliikme kohta, on alkoholijoojaid 76 protsenti. Nende seas, kes teenivad 401 kuni 500 eurot kuus, on alkoholitarbijaid 74 protsenti. Samas grupi seas, kus sissetulek ulatub vaid 200 euroni kuus pereliikme kohta, on alkoholitarbijate osakaal 69 protsenti.

Kõige rohkem on alkoholitarvitajaid oskustööliste ja operaatorite seas. Nendest 81 protsenti tarvitab alkoholi. 78 protsenti ettevõtjatest, juhtidest ja tippspetsialistidest tarvitab alkoholi. Samal ajal kui pensionäride seas on alkoholijoojaid vaid 58 protsenti ja mitte töötavate inimeste seas 69 protsenti. Keskastme spetsialistide ja ametnike seas on alkoholitarvitajaid 75 protsenti. Õpilaste ja üliõpilaste seas vaid 37 protsenti.

Alkoholi joovaid mehi rohkem

Alkoholi joovad mehed rohkem kui naised – 76 protsenti meestest joob alkoholi ning 63 protsenti naistest. Kõige suurem on alkoholijoojate osakaal 25-34-aastaste seas, kellest 79 protsenti tarbib alkoholi. Samuti 35-49-aastaste seas, kellest 77 protsenti tarbib alkoholi. Kõige väiksem on alkoholitarvitajate osakaal 15-24-aastaste noorte seas, kellest 54 protsenti joob alkoholi.

Uuringus osales 1001 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles