Bigbankil pea miljardi jagu hapusid laene

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kui Eesti Pank teatas hiljuti keskmisest viivislaenude kasvust esimeses kvartalis 5,2 protsendile, ulatub Bigbanki hapude laenude määr juba 43 protsendile portfellist.


Bigbanki laenuportfellist on 970 miljonit krooni üle 60 päevases viivituses, kirjutab

Äripäev

. Kolmveerand aastaga on see väga korraliku kasvu teinud: veel 2008. aasta esimesel poolele oli viivises 31 protsenti laenudest, summana siis 686 miljonit krooni. Bigbanki juht Targo Raus rääkis toona, et viivislaenude kasv on peatunud.

Bigbank on 43protsendise määraga erandiks, kuna laenude viivisesse laskmine on panga äriplaan, näiteks esimeses kvartalis saadi kätte 64 protsenti üle 90 päeva viivisesse sattunud laenudest. Viivislaenude pealt on seni teenitud 20protsendist tootlust.

Seega ei saa väiksematele tarbimislaenudele keskendunud Bigbanki võrrelda universaalsete pankadega, kuna raskustesse sattumisel on suurem tõenäosus tagasi maksta 20 000kroonine tarbimislaen kui miljoniline eluasemelaen.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles