Omakasvatatud taimedega saab teha vahetuskaupa

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohevahetustel saab vahetada omakasvatatud taimi ja aiatarbeid. Pildil Rohevahetus Tartus.
Rohevahetustel saab vahetada omakasvatatud taimi ja aiatarbeid. Pildil Rohevahetus Tartus. Foto: Margus Ansu
Juba mõnda aega on Eesti erinevates paikades toimunud Rohevahetused ehk aia- ja taimehuviliste kokkusaamised, kus vahetatakse või antakse ära omakasvatatud ilu- ja tarbetaimi.

Rohevahetuste eestvedajaks on Eesti Aiaklubi ja alates 2007. aastast on üritused kevadel-sügisel toimunud ettevõtlike taimekasvatajate juures Tallinnas, Tartu- ja Viljandimaal. Mõned nädalad tagasi käis vahetamine pealinnas Haljastus- ja teedekeskuse kontoris. Huvilisi kogunes 20-30 ning enamik taimedest sai uue omaniku tunniga.

Sel nädalavahetusel on aiaklubi veebilehe andmetel Rohevahetusi kavas kaks: laupäeval, 6. juunil Harjumaal Kuusalus Kapa talus ja pühapäeval, 7. juunil Võrumaal Puiga põhikooli pargis. 27. juunil on Rohevahetus plaanis Hiiumaal Suuremõisa lossi aias.

Kel soovi, võib Rohevahetuse ise korraldada. Aiaklubi on selle tarbeks internetti riputanud vastavad reeglid. Tähtsaim reegel on, et kaasavõetud taimi võib ainult vahetada või ära anda. Müügiga Rohevahetusel tegeleda ei tohi.

Lisaks taimedele võib Rohevahetusele kaasa võtta pistikuid, seemneid, sibulaid, juurikaid, aiatarbeid, lillepotte, -kaste ja aiateemalisi raamatuid, ajakirju, lehti. Aja valikul tasub Rohevahetuse korraldajal silmas pidada, et kõige rohkem rohelist materjali on liikvel mai ning augusti eelviimasel nädalavahetusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles