Lugeja küsib: kuidas keldribokside omavoliline kasutamine delikaatselt lõpetada?

Tarbija24
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keldritest võib leida uskumatut kraami.
Keldritest võib leida uskumatut kraami. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

«Kortermaja keldrisse on omavoliliselt juurde ehitatud keldribokse, osad nendest on ehitatud ruumidesse, kus asuvad juurdepääsud torustikele ega ole selleks ette nähtud. Maja on aastast 1980 ning ka sellest ajast on hakatud paljusid trepialuseid ja majandusruume omaks pidama, uksed ees ja sisse ei saa. Tarbitakse ka ühistu elektrit. Kuidas need ruumid delikaatselt tagasi üldkasutusse saada? Või mida teha, et elanikud oleksid rahul, sest üks kodanik peab lausa töökoda seal?» soovib elanik teada.

Vastab jurist Andry Krass  Kvatro Kinnisvarahalduse OÜst.

Kõige delikaatsem viis probleemile läheneda on ilmselt viidata konkreetsele seadusesättele, mida korteriomanik, kes on hõivanud kaasomandis olevaid pindasid, rikub. Antud juhul on selleks sätteks korteriomandiseaduse paragrahv 10 lõiget 2, mis sätestab, et kaasomandit saab kasutada selle sihtotstarbe järgi. Kaasomandi osade sihtotstarve omakorda nähtub korterelamu projektist.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles