Tomatiblogi: taimedel on kasvuhoones juba esimesed viljad küljes

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tomatite kasvatamise katses osalev perekond Nõmmelt annab teada, et valdav osa taimi nende kasvuhoones praegu õitseb, mõnel üksikul on juba ka viljad küljes.

«Tänavu on väga ilusad ja tugevad, jämedad taimed. Alguses vaatasin küll, et kas saab tühjadest ikka asja, aga täitsa ilusad on,» rääkis pereisa. Valdav osa taimi praegu õitseb, kuid mõnel üksikul on küljes ka juba väiksed viljad.

Mees rõhutas, et kõige olulisem on praegu kuumaperioodil päeval kasvuhoone aknad ja uks lahti hoida. «Teeme nii ukse kui ka tagumise akna lahti, siis tekib paras tuuletõmbus ja tomatitele see meeldib. Kindlasti ei tohi neid kuuma kätte jätta. Siin tõuseb temperatuur väga kõrgele,» sõnas ta.

Rõõmu Aiandi konsultant Kai Parmas tuletas meelde, et tomatisaaki saab siis, kui õitsemise algusest on möödunud 40-45 päeva. Samuti tasub meeles pidada, et mida väiksem on vili, näiteks kobartomatitel, seda kiiremini ta valmib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles