Kool kallist lõpupidu peale ei suru

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Silja Kaigu
Kooli lõpetamine ei seisne ammugi enam ainult tunnistuste jagamises - aktusele on lisandunud fotosessioonid, banketid ja reisid. Tallinnas asuva Gustav Adolfi Gümnaasiumi huvijuhi Margot Mängeli sõnul on uhked pidustused õpilaste enda soov.

Mängel rääkis, et iga lennu lahkumine on eriline sündmus ja kool püüab seda alati meeldejäävaks teha. Samas ei saa kooli süüdistada selles, et lõpetajate vanematel tuleb selleks puhuks kõvasti kukrut kergendada.

«See, mis selle kõik kalliks teeb, on õpilaste enda valik, õpilaste enda otsustada,» lausus ta.

Gustav Adolfis tuleb gümnaasiumi lõpetajatel maksta osa lõpuaktuse jaoks renditud Eesti Draamateatri saali eest. Lend on niivõrd suur, et kooli ruumides polnud võimalik aktust korraldada. Summa, mis ühel õpilasel maksta tuleb, on ligi 100 krooni. See on ainuke kohustuslik väljaminek. Banketi, pidutsemise ning fotograafide üle, mille kogumaksumus küündib 500 kroonini, otsustasid õpilased ise.

Selle eest, kas noored enne valikute tegemist kõik kulutused ka kodus vanematega läbi arutasid, kool vastutada ei saa, märkis Mängel.

Ta lisas, et koolilõpetamisele kuluvaid summasid ei tule lapsevanematel välja käia ühe korraga. Saali renti korjab kool juba mullu detsembrist ja abituriendid hakkasid enda korraldatud pidustuste tarbeks raha koguma veelgi varem.

«See ei ole nii, et ühte kuusse koguneb suur maksekoormus. Võib-olla on see mõnel niimoodi juhtunud, aga üldiselt jaotub see ikka terve aasta peale,» sõnas Mängel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles