Kasutatud auto ostjatele tehakse eraldi portaal

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avariiline sõiduk võidakse maha müüa pealtnäha korraliku auto pähe.
Avariiline sõiduk võidakse maha müüa pealtnäha korraliku auto pähe. Foto: Liis Treimann

Maanteeamet on käivitanud autoostjate võrdluskeskkonna projekti, mis annaks võimaluse saada võimalikult palju teavet kasutatud auto kohta enne selle ostu.

Maanteeameti peadirektor Aivo Adamson kinnitas, et praegu uurib maanteeamet, milliseid andmeid on võimalik võrdluskeskkonda kaasata. «Maanteeamet on käivitanud projekti. Uurime mitte ainult Eesti andmeid, mis on saadaval, vaid ka seda, kas me saame rahvusvahelistesse andmebaasidesse sisse,» rääkis Adamson. Tema sõnul saab võrdlusportaal olema koht, kus on koos andmeid selle kohta, milline on auto elulugu – näiteks saab vaadata omanikke, avariilisust jne.

Eeskujuks võetakse rootslaste võrdluskeskkond, kust saab teada näiteks, mitu korda on autot müüdud ning informatsiooni avariide kohta. «Eesmärk on informatsioon tarbijasõbralikuks ja kättesaadavaks teha,» rääkis Adamson.

Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liidu tegevjuht Arno Sillat kinnitas, et liit hakkab koostöös tarbijakaitse- ja maksuametiga välja andma tunnustatud tegija tiitlit automüüjate seas. Tarbijakaitseamet paneb välja aga musta nimekirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles