Kortermajale tünga teinud aknafirma ei täida komisjoni otsust

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja. Illustratiivne foto.
Kortermaja. Illustratiivne foto. Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Tarbijakaitseamet teatas, et lisas musta nimekirja kortermajale tünga teinud ettevõtte Läti Aken OÜ, kes ei ole siiani täitnud tarbijakaebuste komisjoni otsust.

26. augustil 2012 sõlmisid tarbija ja Läti Aken OÜ müügilepingu, millega müüja võttis kohustuse anda ostjale üle kortermaja aknad 840 euro väärtuses. Ostja pidi esmalt tasuma ettemaksu 420 eurot ja kolme tööpäeva jooksul pärast kauba kättesaamist tasuma ülejäänud 420 eurot. Lubatud kuupäevaks kaupleja aknaid aga kohale ei toimetanud.

Ettevõte ütles, et kaup viibis tootjast tingitud ajaolude tõttu ning soovis aknad siiski üle anda. Firma pakkus kliendile, et paigaldab aknad kahe nädala jooksul ning alandab hinda 58,80 euro võrra. Sellega tarbija enam nõus polnud ning nõudis ettemaksu tagastamist koos viivisega, mida kogunes 590 eurot (0,5 protsenti päeva eest).

Komisjon rahuldas tarbija kaebuse, kuna võlaõigusseaduse järgi on müüja toote õigeaegselt kätte toimetamata jättes lepingut rikkunud. VÕS paragrahvi 208 järgi kohustub müüja müügilepinguga andma ostjale üle olemasoleva, valmistatava või müüja poolt tulevikus omandatava asja ning tegema võimalikuks omandi ostjale ülemineku, ostja aga kohustub müüjale tasuma asja rahas ja võtma asja vastu.

Läti Aken ei ole tarbijale kõnealust summat tasunud, mistõttu lisas tarbijakaitseamet firma musta nimekirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles