Premia jäätis võib olla toodetud hoopis Tšehhis

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Premia Eriti Rammus Amps.
Premia Eriti Rammus Amps. Foto: Lugeja foto

Tähelepanelik Milli Kahre avastas, et Premia koorejäätis on valmistatud hoopis Tšehhis – ettevõtte selgitusel ei saanud nad Eesti tehases retsepti katsetades loodetud tulemust.

Milli Kahre ostis üleeile Pirita Selverist Premia jäätise Eriti Rammus Amps. Kodus pakendit vaadates jäi talle aga silma, et jäätis on toodetud hoopis Tšehhis, mitte Eestis.

«Minu arvates on Premia olnud ikka Eesti jäätisetehas. Eile läksin poodi ja kohe huviga uurisin: mõni jäätis oli toodetud Eestis ning mõni Tšehhis. Peale vaadates ja välimuse järgi mina küll aru ei saanud, milline on Eestis tehtud, milline mitte. Kas ei peaks olema jäätistel selgemalt eristatud, milline on välismaa toodang?» küsis ta.

Premia Tallinna Külmhoone ASi brändijuht Katrin Tamm selgitas, et Premia toodab jäätiseid endiselt Tallinnas Peterburi teel asuvas tehases ja seda juba alates 1956. aastast. Aastas toodetakse Eestis jäätiseid üle 6500 tonni ning peamiselt lähevad need Eesti, Läti, Leedu ja Venemaa turule.

«Sel kevadel investeerisime uude pulgajäätiste tootmisliini ning pakkeliini, et veelgi tõsta Premia jäätiste kvaliteeti. Nii tekkis meil ka mõte kahe krõmpsuva vahvli vahel olevale mõnusale Eriti Rammusale koorejäätisele, mille saab ära süüa just mõne ampsuga. Töötasime välja retsepti, proovisime ja katsetasime, kuid Eestis ei saanud me sellist tulemust nagu soovisime,» tõdes naine.

Seetõttu toodabki jäätiseid Eestis väljatöötatud retsepti alusel koostööpartner Tšehhis. Brändijuht lubas, et niipea kui Premial tekib võimekus antud jäätist ise tootma hakata, nad seda ka teevad. Vastavalt seadusele märgib Premia pakenditele päritoluriigi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles