Poes müüdav nukk osutus mürgiseks

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nukk My Baby sisaldab ohtlikku ainet  ftalaati.
Nukk My Baby sisaldab ohtlikku ainet ftalaati. Foto: Tarbijakaitseamet

Tarbijakaitseamet  leidis kontrolli käigus Tallinnas aadressil Kiili tänav 16 asuvast kauplusest Erudiit nuku, mis sisaldas laste tervisele ohtlikku ainet.

LeFortum OÜ-le kuuluvast poest võeti testimiseks peegliga nukk My Baby, mille puhul tekkis inspektoril kahtlus, et see võib sisaldada lubatust rohkem ftalaate, teatas tarbijakaitseamet..

Nukku testis terviseamet, kes tuvastas, et see sisaldas nimetatud aineid lubatud piirmäärast 219 korda rohkem. Kehtivate nõuete järgi võivad lastele mõeldud tooted ja mänguasjad sisaldada ftalaate vaid 0,1 protsenti plastseks tehtud materjali massist.

Ftalaate kasutatakse peamiselt plastikust toodete elastsuse ja plastilisuse tagamiseks. Oma olemuselt on nad inimorganismile pikaajalise mürgise toimega, põhjustades näiteks sigivushäireid.

Menetluse käigus tuvastas tarbijakaitseamet, et ettevõte oli maale toonud viis ohtlikku nukku ning kontrollimise ajaks oli neid müüdud kaks. Praeguseks on LeFortum nukud müügilt kõrvaldanud ning ettevõte ostab müüdud tooted tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles