Lugeja küsib: kas kindlustuse omavastutuse võib veekahju tekitajalt välja nõuda?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

«Kui mul on korter kindlustatud ja kanalisatsiooni ummistuse pärast tekib minu korterile veekahjustus. Kindlustusfirma poolt teostati remonditööd, mille arve esitati kahju tekitajale ehk korteriühistule. Remondi teostanud firma juht andis meile omavastutuse arve, mille palus anda korteriühistule, et nemad selle korvaks. Ühistu aga keeldub seda tegemast, öeldes, et omavastutuse peame maksma meie. Kas on mingi võimalus nõuda korteriühistult selle omavastutusarve tasumist või pean selle ikkagi ise maksma,» küsib lugeja.

Vastab Eesti Kindlustusseltside Liidu teenindusjuht Lauri Pottsepp.

Omavastutus tuleb Teil kanda oma kodukindlustuse kindlustuslepingu järgi. Kui kahju tekkimise eest vastutab korteriühistu, siis peab korteriühistu korvama kogu tekkinud kahju, sh ka omavastutuse, mis tuleb Teil enda kindlustuslepingu järgi kanda.

Näiteks, kui Teil ei oleks olnud kodukindlustuse lepingut, siis peaks korteriühistu (eeldades, et ühistu vastutab tekkinud kahju eest) korvama kogu tekkinud kahju. Kui Teie kindlustusandja on Teile kahju hüvitanud, siis korvab korteriühistu kindlustusandja makstud hüvitise kindlustusandjale ja omavastutuse osa Teile.

Korteriühistu vastutus tekkinud kahju eest ei saa olla sõltuvuses sellest, kas olete sõlminud kodukindlustuse lepingu või mitte.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles