Saarlased panevad mahla suure klaaspurgi asemel karpi

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õunamahl.
Õunamahl. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Saaremaal Nasval asuv mahlatööstus võttis esimese Eesti mahlatootjana kasutusele nn bag in box pakendi, mida võis seni siinsetes kauplustes näha nn karbiveinide pakendina.

Mahlatööstuse omanik Riho Kadastik ütles, et uude taarasse villitud 500 liitrit mahla on tehtud Suurna õunaaia möödunud aasta saagi viimastest õuntest, kuid sügisel leiab uus pakend juba laialdasemat kasutamist, kirjutab Saarte Hääl.

Nn karbimahla villimiseks kasutatakse Saksamaal toodetud kolme-, viie- ja kümneliitriseid kotte ja karpe ning villimisseadet, mis on tehtud siinsamas Saaremaal.

Kadastik märkis ka, et kui Eestis on väga levinud õunamahla hoidmine kolmeliitristes purkides, siis mujal on bag in box (eesti keeles kott karbis) süsteem väga levinud.

«Paljud tahavad mahla suuremas koguses osta, aga suured klaaspurgid on tülikad,» ütles mahlatootja, kelle sõnul on karbimahlal ka väga hea säilivus. Kui avatud purk tuleb mõne päevaga tühjaks juua, et mahl käärima ei läheks, siis karbimahl säilib pärast kasutusele võtmist veel vähemalt kuu aega, sest sinna ei pääse hapnikku juurde.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles