Pooled omavalitsused said toimetuleku maksmiseks lisaraha

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loomeinimesi rõõmustav teema
Loomeinimesi rõõmustav teema Foto: Elmo Riig / Sakala

Valitsus eraldas täna 119 omavalitsusele lisaraha toimetulekutoetuste maksmiseks. Sellest rahast peaks piisama augusti lõpuni.

Vabariigi Valitsus otsustas täna eraldada 119 kohalikule omavalitsusele toimetulekutoetuste väljamakseteks lisavahendeid kokku 26,8 miljoni krooni ulatuses, teatas rahandusministeerium. Lisavahenditega kindlustatakse toimetulekutoetuste väljamaksed vähemalt augusti lõpuni.

Kokku on selleks aastaks planeeritud toimetulekutoetuste vahendeid 273,3 miljonit krooni. Tänase valitsuse otsuse järel on sellest 167,1 miljonit krooni omavalitsuste käsutuses. Riigieelarvelistest vahenditest jääb jaotamata veel 106,2 miljonit krooni.

Esimeses kvartalis kulus kohalikel omavalitsustel toimetulekutoetuse ja üksikvanema täiendava toetuse maksmiseks kokku 40,8 miljonit krooni. See on poole enam kui möödunud aasta samal ajal.

Kohalike omavalitsuste finantsjuhtimise osakonna juhataja Sulev Liiviku sõnul on toetusvajaduse kasv omavalitsuste kaupa erinev. «Kui mõnes omavalitsuses on toimetulekutoetuste kulud kasvanud isegi viiekordseks, siis teisal on väljamaksed jällegi möödunud aasta tasemel,» nentis Liivik.

Järgmine toimetulekutoetuste vahendite jaotamine toimub II kvartali andmete põhjal augusti lõpus. Kohalike omavalitsuste halduskoormuse vähendamiseks valmistab vahendite jaotuse kava ette rahandusministeerium ning omavalitsused eraldi taotlusi esitama ei pea.

Kokku on Eestis 227 kohalikku omavalitsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles