Klienti vihastas spordiklubi pääsme tühistamine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spordiklubi tõstepõranda kahjustused, mis kliendi väitel olid juba varasemast.
Spordiklubi tõstepõranda kahjustused, mis kliendi väitel olid juba varasemast. Foto: Lugeja foto

Tartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi (TÜ ASK) tühistas kliendi pääsme klubi inventari lõhkumise pärast, kliendi arvates oli aga põhjuseks oma muusika kuulamine jõusaalis.

«Seal jõusaalis on kaks CD-mängijat, jõutõstjad on üldise muusika välja lülitanud. Panin oma elektroonilise muusika mängima, nemad kuulavad seal rohkem rokkmuusikat. Näod olid hapud, kui muusika käima keerasin ja samale kõvadusele, kui tavaliselt „Rammstein“ möirgab. Ja siis tulid teised tõstjad minuga õiendama, et ma teen hantlitega harjutust valesti, et ma lõhun inventari ja põrandat,» kirjeldas klient olukorda.

Ülejärgmisel päeval spordiklubisse minnes öeldi kliendile, et ta pääse on tühistatud, kuna ta lühkus klubi inventari ja põrandat. «Minu arvates pole mitte mingisugust kahjustamist toimunud ja klubi pole siiani mulle vastupidist tõestanud. Põrand on selline olnud juba aastaid,» lisas ta.

«Kliendi pääse peatati seoses spordiklubi jõusaali inventari ebaotstarbepärasest kasutamisest põhjustatud spordiklubi vara kahjustamisega, tuginedes Tartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubi kodukorrale. Spordiklubi teavitas sellest klienti ka kirjalikult tema poolt esitatud e-posti aadressil,» selgitas olukorda TÜ ASKi fitnessijuht Ivika Värton.

Administraator ütles kliendile, et ebakorrektset käitumist märkas ning andis administratsioonile teada treener, kuid kliendi sõnul ei olnud juhtumi ajal jõusaalis ühtegi treenerit. Ka Ivika Värton kinnitas, et kõnealust episoodi nägi pealt saalis viibinud spordiklubi jõutõstmise treener, kes tegi kliendile ka sellekohase märkuse ja informeeris sellest spordiklubi administraatorit. «Paraku ignoreeris klient treeneri märkusi ning jätkas kahjustavat tegevust. Kahjustus fikseeriti vahetult peale selle tekitamist ka teise kliendi poolt samas tehtud fotoga,» lisas Värton.

«Esimese korruse jõusaali põrand on päris kehvake, seda on seal ikka päris kõvasti lõhutud ja lapitud igast otsast. Ma küsisin Värtonilt,  kas varasemalt on ka sellel põhjusel kellelgi pääset peatatud ja siis oli vaikus selle peale. Kui seal oligi mõni kriim põrandal, siis ma arvan, et need olid seal enne mind,» rääkis klient. Värtoni sõnul varasemalt nende spordiklubis samal põhjusel pääsmeid peatatud ei ole.

«Mul paluti kirjutada omapoolne selgitus, aga ma leian, et ma ei ole kohustatud seda tegema, kõigepealt peaksid nemad mulle selgitama. Nüüd tegin mõlemile (Ivika Värtonile ja TÜ ASKi juhatuse esimehele Harry Lembergile – toim.) kirjaliku pöördumise. Olen aastaid seda kaldpingis lendamise harjutust sellisel viisil teinud ja 27 aasta vältel ei ole mitte keegi öelnud, et midagi on valesti,» lisas klient.

Klient kahtlustab, et spordiklubi pääsme tühistamise põhjus oli aga hoopis enda muusika kuulamises. «Ma olen nende teiste jõusaalis käijatega normaalselt läbi saanud, aga seekord olid osad nagu herilised, kui muusika käima läks. Ma olen nende nina all ka varem seda harjutust nii teinud ja keegi midagi öelnud ei ole,» lisas ta.  

Värtoni sõnul ei ole kliendi väited seoses pääsme peatamisega tulenevalt erimeelsustest muusikaga asjakohased ning sellekohaseid pretensioone ei ole esitatud. Värtoni kinnitusel kaotab kliendi klubikaart selliste rikkumiste korral kehtivuse, kuid kliendil on õigus taotleda uut klubikaarti.

Klient aga sõnas, et ei soovi TÜ ASKi tagasi minna ning on praeguseks endale juba uue spordiklubi leidnud. «Aga ma kavatsen selle teemaga lõpuni minna. Kõigepealt ootan ära TÜ ASKi kirjaliku vastuse, siis lähen tarbijakaitsesse ja edasi juba kohtusse kui vaja,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles