Lugeja küsib: mida teha, kui inkasso nõuab auto uue omaniku kindlustusarve tasumist?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Sain paar päeva tagasi teada, et minu nimele on tehtud autokindlustus, mis ulatub aastasse 2011 ning arve on maksmata jäetud, mistõttu nõuab inkasso minult arve tasumist. Auto müüsin aga aastal 2010 või 2009 ja üldsegi mitte sellele isikule, kes on kindlustuse teinud. Ühesõnaga auto on vahepeal sattunud kolmanda isiku kätte, kellest mina teadlik ei olnud kuni arve kättesaamiseni. Sain ka teada, et auto on 2012 aastal registrist kustutatud. Olen püüdnud auto viimase omanikuga mõistlikult probleemi lahendada, kuid ta keeldub koostööst. Mida tuleks sellises olukorras teha?» küsib lugeja.

Vastab liikluskindlustuse fondi juht  Lauri Potsepp.

Liikluskindlustuse kindlustusvõtja on sõiduki omanik. Kindlustusmakse tasumise kohustus on kindlustusvõtjal. Kui Te ei ole sõiduki omanik, siis ei ole Teil ka kindlustusmakse tasumise kohustust alates ajast, mil Te ei ole sõiduki omanik.

Pöörduge kindlustusandja poole ja selgitage, millele tuginedes Teil ei ole kindlustusmakse tasumise kohustust.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles