Lugeja küsib: kas tahvelarvutil on võimalik kasutada Microsofti kontoritarkvara?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tahvelarvuti pakub uusi võimalusi.
Tahvelarvuti pakub uusi võimalusi. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

«Olen tahtnud endale pikka aega osta tahvelarvutit ning sellega seonduvalt on mul tekkinud mõned küsimused. Kas MS Wordi oleks võimalik alla laadida ja kasutada ka tahvelarvutis, kui tahvelarvutil on olemas klaviatuur?  Kas tahvelarvutile on võimalik panna juurde USB netipulk, et saaksin netti kasutada ka seal, kus wifit ei ole?  Kas peaksin kindlasti eelistama tahvelarvutit, mida pakutakse koos klaviatuuriga? Kas programmide kasutamisel on ka mingi vahe seoses sellega?» küsib lugeja.

Vastab Elioni tehnikajuht Heigo-Aulemb Ensling.

Dokumendi koostamine on vaid üks võimalus, mida tahvelarvutiga teha saab. Aga tahvelarvutid jagunevad operatsioonisüsteemi järgi kolmeks - Google Android, Apple iOS ja Microsoft Windows.

Kui kaks esimest on hinna poolest soodsamad ja suunatud eelkõige kasutajatele, kelle vajadused piirduvad suhtlemisega, veebi sirvimisega, multimeedia kasutamise ning ka näiteks mängimisega, siis Windows 8 tahvelarvuti on täisfunktsionaalne arvuti. Mida saab tegelikult kasutada kaheti - koos klaviatuuriga on tegemist siis sülearvutiga ja vajadusel saab klaviatuuri eemaldada, et kasutada vaid puutetundliku ekraani võimalusi.

Android ja iOS tahvelarvutitel ei ole koheselt kaasas klaviatuuri, kuid neile saab lisada Bluetooth juhtmevabal ühendusel põhinevaid klaviatuure, mis teeb näiteks teksti sisestamise või tabelarvutuste kasutamise mugavamaks.


Veidi ka hindadest. Android tahvlite hinnad algavad umbes 100 eurost, paremate hinnad ulatuvad aga 500-600 euroni.
iPad hinnad algavad 300 eurost ja ulatuvad 700 euroni. Windows 8 tahvelarvutite hinnad algavad umbes 700 eurost ja ulatuvad üle 1000 euro.

Kui vajaduseks on mugav ja kerge arvuti, mida vahetevahel töö tegemiseks kasutada, oleks õige valik tahvelarvuti.
Kui aga on vaja masinat, mis mõeldud eelkõige töö tegemiseks, tasub vaadata hoopis 13-tollist sülearvutit, hinnaga 500 kuni 700 eurot.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles