Kivine: devalveerimine Lätis ei tähenda sama meil

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
500-kroonine
500-kroonine Foto: Elmo Riig / Sakala

Rahandusministeeriumi nõuniku Märt Kivise sõnul ei tähenda devalveerimine Lätis seda, et ka Eesti peaks oma valuutaga sama tegema.


«Eesti tugev eelarvepoliitika ning palgataseme kohandumine allapoole on aidanud nende survetega seni toime tulla. Läti lati devalveerimine ei tähenda seda, et ka meie peaks devalveerima,» sõnas Kivine küsimusele, mis juhtub krooniga, kui latt devaleeritakse.

Nõunik lisas, et rahandusministeerium koos Euroopa Komisjoni ja teiste Läti abiprogrammi osalistega on jätkuvalt veendunud, et fikseeritud vahetuskursi hoidmisel põhinev programm on kõige mõistlikum viis Läti majanduse ja eelarvepoliitika kohandumiseks.

"Läti võimalikud otsused ja valikud on mõistagi suveräänsed, ning ei oma sellistega otsest mõju Eesti valikutele,» sõnas ta.

Kivine lisas, et mitmetes teisteski riikides, kellega Eestil on majanduslikke suhteid, on valuutad Eesti krooni suhtes viimastel aegadel odavnenud, näiteks Rootsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles