Markiis on parem kui varikatus

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Ando elukaaslane Kerli ning nende lapsed Henri ja Laura.
Pildil Ando elukaaslane Kerli ning nende lapsed Henri ja Laura. Foto: Mihkel Maripuu

Ando lasi markiisi paigaldada juuni alguses ning tema sõnul tundus erinevaid suvetelke ja varikatuseid uurides, et suur markiis on terrassi kohale ainuõige lahendus. Telke ja varjualuseid, mida saab poodidest osta, oli Andol eelmises kodus mitu, aga tema sõnul võib ükskõik kui kalli telgi või varjualuse osta, kuid see laguneb ikka ära.

«Tuul lõhub need laiali, neid ei saa hästi kokku panna. Kui see on juba aeda pandud, ei viitsi keegi seda kokku panna, kui tuul tuleb. Osa neist on pealegi koledad. Rahalises mõttes tuleb markiis kindlasti odavam, kui iga paari aasta tagant varjualuseid osta,» rääkis Ando.

Ando sõnul on automaatikaga markiisi palju mugavam avada ja kokku panna, korralik markiis peab vastu aastaid ning sobib maja üldise ilmega. «Vastavalt ilmastikuoludele saan markiisi avada või sulgeda kasvõi päeval kontoris olles või nutitelefoni ekraanilt,» ütles Ando.

Ando targa kodu lahendus on lihtne ja mugav. «Põhjus, miks ma markiisi juurde jõudsin, on selles, et kütteautomaatikat uurides tundus targa kodu lahendus palju mõistlikum kui tavaline süsteem ning siis tuligi juba idee kogu maja ära lahendada, alustades valgustitest, valvesüsteemist, garaažiuksest, ruloodest, kardinatest ning lõpetades siis ka markiisiga,» sõnas ta.

«Kui idee selge oli, asusin internetist võimalikke lahendusi uurima ning kui pilt oli selge, pöördusin siinsete pakkujate poole juba üsna kindla sooviga. Ma ei tea, kas meie väikse turu tõttu või mille pärast, aga isegi mitmed professionaalsed pakkujad kas ei tahtnud või ei osanud head lahendust pakkuda,» rääkis Ando. Ta rõhutas, et hea, usaldusväärse, kogenud ja pädeva müüja ning paigaldaja leidmine on sellistel puhkudel ülimalt oluline.

Ando kodus oleva markiisi väljaulatuv osa on 3,6 meetrit lai ning see on kõige laiem markiis, mida Eestis üldse pakkuda on. «Ma olen markiise näinud küll, aga ma ei teadnud, et neid on nii suuri. Ma kujutasin ette, et see käib sellise väikese aknakese ette ja saab meetri jagu eemale tõmmata,» rääkis Ando. Ta loodab, et markiisi konstruktsioon peab vastu vähemalt 10–15 aastat, markiisi kanga vahetamine ei ole keeruline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles