Saksamaal tekitavad pahameelt seksistlikud grillvorstid

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grillvorstid. Illustratiivne foto.
Grillvorstid. Illustratiivne foto. Foto: Panther Media/Scanpix

Edeka supermarket müüb Saksamaal eraldi meestele ja naistele mõeldud grillvorste. Meestele mõeldud vorstid on kirjelduste kohaselt tugevalt vürtsitatud ja rammusad, naistele mõeldud vorstid aga vähese kalorisisaldusega.

Samuti on naistele mõeldud vorstid poole väiksemad kui meestele mõeldud vorstid, kuid ka palju kallimad, kirjutab The Local. Meestele mõeldud vorstide paki kaant ehivad leegid ja pilt naisest. Naistele mõeldud vorstide pakil on treenitud ülakehaga mees.

Ajakirjanik Susanne Enz süüdistab Edeka Gruppi seksismis. Ta nendib, et isegi kui kaup võib esialgu naljakana näida, kujutatakse pakenditel mehi ja naisi stereotüüpsetena ja antakse sugudele kindlad tunnused – mehed söövad palju ning naudivad söömist, naised tahavad olla peenikesed.

Enz kinnitas väljaandele The Local, et seksismist tuleb rääkida ja seda avalikult kritiseerida, muidu ei võeta seda tõsiselt.

Edeka esindaja kinnitas, et naistele mõeldud väiksema kalorisisaldusega vorstid on kallimad, kuna sisaldavad kvaliteetsemat liha ja köögivilju.

Vaata pilti meestele mõeldud vorstidest siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles