Starman: kõikide klientide soovidega ei saa arvestada

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Starmani digiboks.
Starmani digiboks. Foto: Peeter Kümmel

Starmani kommunikatsioonispetsialisti Kristi Reilandi sõnul on 3. juulil kanalite valikus tehtavate muudatuste üheks olulisemaks põhjuseks pakkuda klientidele paremat valikut, kuid samas on pea võimatu arvestada iga üksiku kliendi soovidega.

«Kanalipaketti kokku pannes tuleb teha valikuid ja iga üksiku kliendi soovidega ei õnnestu kahjuks arvestada,» ütles Starmani pressiesindaja Kristi Reiland. Ta lisas, et muudatustega seoses on alati kliente, kes valivad mõne muu paketi või loobuvad teenusest.

Juulikuu alguses lisandub Starmani kanalivalikusse kaks eestikeelset kanalit, Sony Turbo ja Kidzone, ning üks venekeelne meelelahutuskanal 1+1 International. 

Reilandi sõnul on muudatuste peamisteks põhjusteks soov eelistada väiksema vaadatavusega võõrkeelsete kanalite asemel eestikeelseid kanaleid, pakkuda seeläbi klientidele paremat valikut ja kanalitootjatele motivatsiooni kanaleid kohalikku keelde tõlkida. 

«Klientide esmase tagasiside põhjal võime öelda, et Kidzone ja Sony Turbo on väga oodatud,» ütles Reiland.

Cartooni reiting väga madal

Seoses uute kanalite lisandumisega liiguvad ZUUMtv L-paketi valikust välja programmid CNN, Silver ja Cartoon. «Cartoon Network/TCM on küll tuntud kaubamärk, kuid vaadatavusuuringute kohaselt on selle reiting Eestis viimaste seas. Seetõttu asendame kanali Kidzone'iga, mis on dubleeritud eesti keelde ja lastele seepärast sobilikum,» selgitas Reiland.

«CNNi asendame parema reitinguga ja rohkem siinse piirkonna uudistele tähelepanu pöörava uudistekanaliga Euronews,» lisas kommunikatsioonijuht.

Samuti vahetab Starman ZUUMtv-s telekanali Silver Sony Turbo vastu, põhjuseks kanali madal reiting. Lisaks lõpetab Starman kogu võrgus ka TVC Internationali näitamise, kuna kanalil on tihti tehnilised probleemid. «Me ei soovi edastada ebakvaliteetset kanalit,» sõnas Reiland. TVC Internationali asemele tuleb digiTV R- ja Vene teemapaketti 1+1 International.

DigiTV R-paketist liiguvad välja kanalid Discovery World ja Discovery Science, kuna mõlemal on Reilandi sõnul madal reiting. Mõlemad kanalid paiknevad edaspidi Starmani valikkanalite nimekirjas ning Looduse ja teaduse teemapaketis. Nende asemele tulevad Sony Turbo ja Kidzone.

Üks kord aastas

Seoses uute kanalite lisandumisega programmivalikusse, toimub 3. juulil ajavahemikul 01:00 - 07:00 katkestusi Starmani DigiTV teenuste edastamises. Peale nimetatud ajavahemikku võib digiboks vajada uut automaatotsingut. «Oleme planeerinud kanalite muudatused teostada üks kord aastas juulikuu alguses, et võimalikult vähe meie kliente häirida,» märkis Reiland.

Muudatustega mittenõustumisel on kliendil ühe kalendrikuu jooksul muudatuste kohta teate avaldamisest õigus lepinguline suhe Starmaniga üles öelda, teatades sellest Starmanile ja täites kõik senisest pooltevahelisest lepingulisest suhtest tulenevad kohustused.

Kui klient ei ütle ühe kalendrikuu jooksul üles lepingulist suhet Starmaniga, loetakse, et klient on vaikimisi avaldanud oma tahet aktsepteerida muudatused ja ei oma Starmani vastu pretensioone muudatuste osas.

Reilandi sõnul on kõiki kliente täpselt neid puudutavatest muudatustest teavitatud juunikuu arvetel.

Loe muudatustest lähemalt siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles