Rootsi haiglad meelitavad õdesid 1700 euroga puhkuse ajaks tööle

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuna Rootsi raviasutustes valitseb suur tööjõupuudus, peibutavad haiglad üle riigi õendustöötajaid 15 000-kroonise ehk ligi 1700-eurose lisatasuga puhkuse ajaks tööle. Tervishoiutöötajate liit on pakkumise suhtes kriitiline.

Pakkumisi on tehtud nii Stockholmis Karolinska ülikooli haiglas Solnas ja Huddinges kui ka teistes haiglates üle terve riigi, vahendab Local.

Õendustöötajatele pakutakse 15 000-kroonist boonust tingimusel, et nad töötavad puhkuseperioodi vältel kaks nädalat järjest.

«See on laastav. Õed vajavad sel suvel neile ette nähtud nelja järjestikust puhkusenädalat, kuna viimasel ajal on olnud tervishoius rasked ajad,» ütles tervishoiutöötajate liidu juht Sineva Ribeiro väljaandele Dagens Nyheter.

Ta lisas, et õdedele on suvepuhkus väga oluline, et nad saaksid kosuda ja eesolevaks sügisperioodiks taas jõudu koguda. «Paljud töötajad on läbipõlenud, väsinud ja rabavad juba praegugi lisavahetustes,» tõdes Ribeiro.

Stockholmi ringkonna peaarst Anna Nergårdh rääkis, et õdede puuduse tõttu võib küll olukord suvel raviasutustele raskeks kujuneda, kuid sellegipoolest saavad kõik patsiendid vajalikku abi.

Rootsi haiglad on sunnitud omavahel konkureerima, et leida suveks ajutisi töötajaid ja katta puhkusel olevate õdede ametikohad. Samuti peavad Rootsi haiglad konkureerima Norraga, kus rootslastele pakutakse tervishoiu valdkonnas sageli tulutoovamat tööd kui Rootsis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles