Konkurentsiamet: samaaegsed hinnamuutused ei tähenda veel kokkulepet

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Coca-Cola Plaza ja Solaris Kino tõstsid korraga hindasid.
Coca-Cola Plaza ja Solaris Kino tõstsid korraga hindasid. Foto: Liis Treimann

21. juunil tõstsid kinopiletite hindasid kaks Tallinnas asuvat kino – Coca-Cola Plaza ja Solaris Kino, kuid konkurentsiameti kinnitusel ei tõenda samaaegsed hinnamuutused veel, et ettevõtjad on hinnakujunduses omavahel kokku leppinud.

Konkurentsiameti välis- ja avalike suhete osakonna juhataja Maarja Uulits selgitas, et kinode tegevus oleks vastuolus konkurentsiseadusega, kui nad on hinnakujunduses omavahel kokku leppinud. «Kartellikokkulepped on Eesti seaduste kohaselt kriminaalkuriteod ning konkurentsiamet alustab koostöös prokuratuuriga kriminaalmenetlust üksnes siis, kui ilmnevad konkreetsed tunnused, et ettevõtjad on omavahel kokku leppinud. Käesoleval hetkel ei ole meil konkreetseid viiteid sellise kokkuleppe kohta,» täpsustas Uulits, kelle kinnitusel ei tõenda samaaegsed hinnamuutused iseenesest kokkuleppe olemasolu, kuna need võivad põhineda ka näiteks üksteise tegevuse jälgimisel.

«Konkurentsiamet jälgib kinoturul toimuvat ning teostab konkurentsialast riiklikku järelevalvet seaduses sätestatud alustel ja ulatuses,» lisas Uulits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles