Vana tapeet tuleb enne uue panekut igal juhul eemaldada

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana tapeet tuleb enne uue liimimist igal juhul eemaldada.
Vana tapeet tuleb enne uue liimimist igal juhul eemaldada. Foto: Toomas Huik

Viimistlus- ja maalritöid tegeva ettevõtte 4Seina juhatuse liige Madis Pihelgas selgitas, et vana tapeet tuleb enne uue liimimist igal juhul eemaldada.

Kõige parem on selleks kasutada tapeedieemaldusvahendit – kui vahendit käepärast pole, piisab tavaliselt ka veest. «Et vesi paremini tapeedi sisse pääseks, tuleks kasutada spetsiaalset ogarulli,» soovitas Pihelgas.

Esmalt tuleb tapeet seina küljest lahti leotada ning seejärel seintelt maha kaapida – hindamatu abimees on selles töös pahtlilabidas. Pärast tapeedi maha kiskumist ja seina puhastamist tuleb seina tasandada pahtliga. Võib juhtuda, et kohtpahteldusest ei piisa, sel juhul peaks seinad täielikult pahtliga tasandama ja seina lihvima. Viimaks tuleb seinad ka värvida.

«Värvimine on eriti tähtis, sest kui soovid hiljem tapeeti vahetada, siis tuleb tapeet seintelt paremini lahti ja üldjuhul jääb aluspind kahjustamata,» selgitas Pihelgas ja soovitas inimestele tapeeti ostes müüjalt uurida, milline liim sobib konkreetsele tapeedile.

«Loomulikult teevad töö lihtsamaks ka spetsiaalsed töövahendid: tapeetimislaud, hari või elastne pahtlilabidas, et õhumulle tapeedi alt eemaldada. Liimi kandmiseks kas pintsel või rull,» lisas Pihelgas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles