Huvi oma firma loomise vastu kasvab

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Töötukassa andmetel on viimasel ajal kasvanud inimeste huvi

ettevõtluse alustamise toetuse

vastu.


Töötukassa juhatuse esimehe Meelis Paaveli sõnul määrati maikuus ettevõtluse alustamise toetus 41-le inimesele, mis on hea tulemus - võrdluseks määrati mullu terve aasta jooksul 162 toetust.

«Ettevõtluse alustamise toetus on ainuke töötukassa teenus, millega toetame reaalsete töökohtade loomist. Toetuse suurus on kuni 70 000 krooni,» märkis Paavel. Kokku luuakse toetuse saajate äriplaanide järgi 57 uut töökohta.

Hüvitised

Töötukassa maksis mais töötuskindlustushüvitist 24 405 inimesele ehk ligikaudu kolmandikule kuu jooksul arvel olnud töötutest. Keskmine täiskalendrikuu eest makstud hüvitis oli 5 207 krooni ning hüvitise maksmiseks kulus 110,1 miljonit krooni.

Kollektiivse koondamise hüvitise saajate arv võrreldes märtsi ja aprilliga langes, kokku määrati see mais 1 191 inimesele ning keskmiseks summaks oli 12 113 krooni.

Suurimale arvule inimestele määrati mais hüvitist seoses Narva metallitööstusettevõtte Hiab Balti AS koondamistega, mille raames määrati hüvitist 164 inimesele kokku 2,2 miljonit krooni.

Tööandja maksejõuetuse hüvitise määras töötukassa mais 360 inimesele, mis on samuti madalam märtsi ja aprilli tasemest. Keskmine määratud hüvitis oli 32 410 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles