Võlanõustaja hakkab tööle linnavalitsuse teenindussaalis

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võlanõustaja soovitab abi otsida enne, kui võlakoorem ülepea kasvab.
Võlanõustaja soovitab abi otsida enne, kui võlakoorem ülepea kasvab. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Tallinna linnavalitsuse teenindussaalis Vabaduse väljakul hakkab tööle tasuta võlanõustaja. Võlanõustaja abi võib saada ka Lasnamäelt.

Tarbijakaitsekonsultant Ene Mändlo nõustab võlglasi infosaali lahtiolekuaegadel nö elava järjekorra alusel, kirjutab ajaleht Pealinn.

Naise sõnul tasub võlanõustaja poole pöörduda ka siis, kui võlgu veel ei ole, aga varitseb oht, et laenumaksete tasumisega tekib raskusi. «Meie saame anda nõu, mida ja kuidas edasi teha,» lubas ta.

Lisaks linnavalitsuse infosaalile hakkab võlanõustaja tööle Lasnamäe linnaosa valitsuse ruumides. Kohale võib tulla esmaspäeviti kella 15-18 ja neljapäeval 9-12, soovitav on end eelnevalt registreerida telefonil 645 77 64. Tööd jätkavad võlanõustajad aadressil Tuulemaa 6 ja Akadeemia tee 34.

Kuigi võlanõustaja ei võta kelleltki võlgu ära ja raha ei jaga, saab temalt mõnikord abi, mille peale ise tulla ei oska. Näiteks kui trahv tehti juba kolm aastat tagasi ja inimene suudab kohtule ära tõendada, et tal pole vahepealse aja jooksul olnud rahalist võimalust seda ära maksta, loetakse trahv aegunuks. Aga muidugi mitte sel juhul, kui inimene on trahvi tasumisest lihtsalt kõrvale hiilinud.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles