Võlanõustaja juurde leiab tee aina enam kodulaenuga kimpus olijaid

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskmise palga teenija pole endale kunagi saanud lubada nii suurt korterit, kui tänavu esimeses kvartalis.
Keskmise palga teenija pole endale kunagi saanud lubada nii suurt korterit, kui tänavu esimeses kvartalis. Foto: Caro / Scanpix

Kui varem otsisid Tallinna võlanõustajate juurest abi SMS-laenude tagasimaksmisega hätta jäänud, siis nüüd vajatakse abi eluasemelaenude tasumisel.


Mustamäel töötava võlanõustaja Ülle Schmidti sõnul on viimasel ajal tema juures abi otsimas käinud ligi sada inimest kuus ja probleemid on tõsisemaks läinud, kirjutab Pealinn.

«Peaaegu pooled minu klientidest on töötud, lisandunud on just korterilaenu probleeme,» rääkis ta.

Tallinna sotsiaaltöökeskuse osakonnajuhataja Eve Võrgu sõnul kasvas klientide arv hüppeliselt selle aasta veebruaris. Kui aastavahetuse paiku käis kuus keskmiselt 160-170 hädalist, siis veebruaris tuli neid kohale juba üle 250 ja märtsis ligi 300.

«Veel aasta tagasi oli kõige sagedasem probleem SMS-laenud, nüüd aga on aktuaalseimaks saanud võlgnevused pankadele, sealhulgas BIGile,» selgitas Võrk.

Võlgnevus pangale tähendab tavaliselt raskusi eluasemelaenudega või on laen võetud eluaseme remontimiseks ning tagatiseks on pandud korter. Inimestele valmistavad muret tarbimislaenud, autoliisingud jm väikelaenutooted, aga hätta on jäädud ka  kommunaalkulude ja elektriarvete tasumisega. SMS-laenude teema on langenud kolmandale kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles