Ettevõtlustoetust küsitakse nii kingsepaäri kui ka tantsukooli loomiseks

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Eesti Töötukassa avalike suhete juhi Erko Vanatalu sõnul paistavad ettevõtlustoetuse taotluste seas silma peamiselt teenindusega seotud ideed. Esineb nii sõidukite remonti kui ka iluteenindust.


Huvitavamate näidetena toetust saanud ettevõtlusideedest tõi Vanatalu välja peotantsukooli ning Kesk-Eestisse planeeritava bagibaasi, kus bagisid saab laenutada ja nendega sõita.

Lisaks on olnud ka pagareid, üks kingsepp, erinevaid toitlustusettevõtteid. Tartus on näiteks toetused määratud mitmele lastehoiule, mille järele on seal Vanatalu sõnul selge vajadus.

Ettevõtlustoetuse taotlejad üritavad üldiselt leida oma nišši. «Kui toitlustust näiteks tehakse, siis midagi erilist, mida ei ole veel tehtud täpselt - keegi ei pane hamburgeriputkat enam püsti, see ei ole midagi uut,» märkis Vanatalu.

Kui on õige koht ja õige aeg, siis võib ettevõtluse alustamise toetuse saada Vanatalu sõnul igas valdkonnas, takistuseks saavad pigem reaalsed äriplaanist ilmnevad äririskid.

Vanatalu tõi näite ühest ettevõtlikust Pärnu inimesest, kes nägi, et linnas on vajadus lastehoiu järele ning ühendas meeldiva kasulikuga - kuna talle endale meeldib lastega tegelda, üüris ta ruumid, tegi lastehoiu ja saigi endale piisavalt kliente.

Vanatalu sõnul on aasta algusest töötukassale esitatud kokku 215 ettevõtluse alustamise toetuse taotlust, millest 25 puhul on toetuse andmisest keeldutud. Kokku on selle aasta jooksul määratud 108 ettevõtlustoetust, millega luuakse 139 töökohta. Menetluses on veel 82 avaldust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles