Lugeja küsib: kuidas rajada korterelamu juurde parklat, kui kõik ei soovi rahaliselt osaleda?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

«Korruselamus on 170 korterit. Tegutseb korteriühistu. Parkla rajamise projekti järgi on võimalus välja ehitada 81 parkimiskohta. Kes või mismoodi saab parkla rajamist rahastada, kui kõik korteriomanikud ei soovi ja ei ole huvitatud parkla väljaehitamisest? Kui need 81 kohta ehitavad välja 81 korteriomanikku, kas nemad saavad siis individuaalsed parkimiskohad? Parkla rajatakse kaasomandile,» küsib lugeja.

Vastab jurist Andry Krass Kvatro Kinnisvarahaldusest.

Kui korterelamus tegutseb korteriühistu ning kavandatavad parkimiskohad asuvad korteriomanike kaasomandis oleva kinnisasja peal, siis olen seisukohal, et küsimus on võimalik otsustada ning rahastada korteriühistu üldkoosoleku kaudu.
Tuginen oma seisukohas korteriomandiseaduse paragrahv 15 lõike 6 punktile 6, mille kohaselt loetakse korteriomanike huvidele vastavaks valitsemiseks (korteriühistuseadus kasutab mõistet majandamine) korteriomanikule mõistlike tavakommunikatsioonide rajamiseks ja säilitamiseks vajalike abinõude talumist. Viimati nimetatud juhul on korteriomanikud õigustatud otsuseid vastu võtma lihthäälteenamusega.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles