Tarbijakaitseamet kandis musta nimekirja köögimööbli müüja

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Köögimööbel. Pilt on illustreeriv.
Köögimööbel. Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Tarbijakaitseamet teatas, et lisas musta nimekirja köögimööbli müügiga tegeleva ettevõtte CitySmart OÜ, kes ei ole täitnud tarbijakaebuste komisjoni otsust.

Ameti teatel oli tegemist juhtumiga, kus tarbija tellis firmalt köögimööbli ning tasus ettemaksuna peaaegu 400 eurot.

Ühe kuu möödudes teatas kaupleja, et tellimus on tühistatud ja lubas viie päeva jooksul tasutud ettemaksu tagastada, mida ta siiski ei teinud. Tarbija esitas avalduse tarbijakaebuste komisjonile, kes otsustas inimese nõude rahuldada. CitySmart ei ole paraku komisjoni otsust tähtaegselt täitnud.

5. juulil lisas tarbijakaitseamet e-poodide musta nimekirja ettevõtte ITMM OÜ, kellele kuulub e-kauplus nutitasku.ee, kuna kaupleja ei täida tarbijate tellimusi ega tagasta raha.

2. juulil lisas amet aga juba kaheksandat korda musta nimekirja ettevõtte Morande Shoes OÜ, kellele kuuluvad Dream Kinga, La Vita ja Vip Kinga kauplused.

Must nimekiri on mõeldud tarbijate teavitamiseks ja hoiatamiseks ettevõtjate eest, kes ei täida seaduses tulenevaid kohustusi, sh ei täida tarbijakaebuste komisjoni otsuseid.

Kauplejaid, kes on korduvalt jätnud tarbijatele kauba tarnimata või raha tagastamata, hoitakse nimekirjas üks aasta.

Vaata komisjoni otsuseid mittetäitnud ettevõtete nimekirja siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles