Eriarstide visiiditasud algavad Soomes 73 eurost

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järjest enam käivad soomlased hambaid ravimas Eestis.
Järjest enam käivad soomlased hambaid ravimas Eestis. Foto: TopFoto/SCANPIX

Alates juunikuust on võimalik Soome haigekassa Kela kodulehel välja otsida, palju maksab keskmiselt mingi arsti visiit erinevates raviasutustes. Selgub, et eriarstivisiit algab 73 eurost.

Kõige vähem, 73 eurot, maksab 20-minutiline konsultatsioon naistearstile, kirjutab Meditsiiniuudised.

Pediaatri visiit maksab 77 eurot, silmaarsti 30-minutiline vastuvõtt 84 eurot, kirurgi vastuvõtt 85 eurot, sisehaiguste arsti vastuvõtt 89 eurot ja psühhiaatri tunnine visiit 108 eurot. Üldarsti 20-minutiline visiit maksab 49 eurot.

Hamba väljatõmbamine maksab 68 eurot. Kela korvab soomlastele osa hambaravihinnast. 2012. aastal oli keskmine korvatav summa 25 eurot ning kokku maksti seda 4,6 miljonil korral. Kela arvestused näitavad, et järjest rohkem käivad soomlased hambaid ravimas Eestis, sest ka siinsed kulud korvatakse hiljem osaliselt.

Kela maksab kinni ka osa meditsiinilisi transpordikulusid, 2012. aastal tasus haigekassa selle eest kokku 297 miljonit eurot. Andmed pärinevad aastast 2012 ja kajastavad eraarstide hindu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles