Strandberg: tapab tegelikult viletsus ja hoolimatus

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Strandberg.
Marek Strandberg. Foto: Peeter Langovits

Endise riigikogu liikme Marek Strandbergi sõnul on Tartus seitsmeaastase tüdrukuga juhtunu väga kurb ja näitab selgelt linnade üleüldist olukorda.

«Lagunenud elukeskkond on erinevatele omavalitsustele üks tõsisemaid väljakutseid. Võime küll öelda, et see on omanike asi, kuid neil pole piisavalt rahalisi vahendeid millegi ettevõtmiseks,» ütles Strandberg Postimehele. Mehe sõnul hakkavad sageli asjad liikuma alles siis, kui midagi traagilist juhtub.

«Tartus kukub ilmselt Apollo esimese kuulennu aegu maasse betoneeritud riide kuivatamiseks kasutatud raudkolakas lapsele ja tapab ta. Tapab tegelikult viletsus ja hoolimatus. Kaastunne,» kirjutas Strandberg oma Facebooki lehel.

«Läbiroostetanud kuivatuspuu on märk sellest, mis seisus on ka need 25-30 aastaks planeeritud ja ehitatud asumid. Isegi siis, kui nende asumite loomise eest omal ajal preemiaid saanud nüüdisaegsed eksperdid ütlevad, et need majad kestavad veel sajandeid? Kui viimane maja lagunekski ehk 1000 aasta pärast, siis esimene võib aegumisest kokku vajuda juba homme. Samal moel viletsuse ja hoolimatuse tõttu. Uue elukeskkonna loomisega tuleb algust teha, et esimesed kurvad märgid ei muutuks protsessiks. Kurvaks seejuures,» lisas Strandberg.

Ta lisas, et linnakeskkonnas on juhuseid ja määramatust üüratul hulgal. «Miks? Sest vilets linnakeskkond on vigaste mõtete kogum, mille kohta pole ega saagi olla universaalset teadmist, nagu on meil moel või teisel see olemas looduse kohta,» kirjutas Strandberg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles