Saksa pood müüb koos kohviga hambaproteese

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hambaprotees.
Hambaprotees. Foto: PhanterMedia/Scanpix

Saksamaa kohvi jaemüügikett Tchibo müüb koos värskelt röstitud kohviubadega kaasa hambaproteese ja -kroone, hambaarstid nimetavad seda arsti-patsiendi suhtesse sekkumiseks.

Tchibo kett hakkas hambaproteese müüma koostöös Hamburgi firmaga Dentaltechnik, teatab The Local. Kett on tuntud veidrate toodete pakkumise poolest, näiteks on varem müüdud pidžaamasid ning kodutehnikat. Firma esindajad ütlesid Saksa ajalehele Süddeutsche Zeitung, et nende kontseptsiooni kuulub regulaarselt üllatavate toodete pakkumine ning seekord otsustati proteeside kasuks.

Hambavaluga kohviostja peab poes täitma Dentaltechniku ankeedi ning saab 24 euro eest vautšeri, millega on võimalik hambaarsti juures soodustust saada - kas või uusi hambaid tellida. Niiviisi võib kokkuhoid olla üsna suur, näiteks võib 310 eurot maksva hambakrooni saada 120 euro eest.

Kliendid võiksid aga eelnevalt kontrollida, kas nende hambaarst on nõus Tchibolt ostetud materjalidega töötama. Juhul kui nad seda ei ole, soovitab Tchibo uue hambaarsti otsida.

Baieri hambaarstide ühingu (Kassenzahnärztliche Vereinigung Bayerns, KZVB) hinnangul on see Tchibo poolt suur sekkumine hambaarsti ja patsiendi vahelisse suhtesse, kuna tavaliselt tellib vajalikud materjalid hambaarst usaldusväärselt partnerilt.

«Ma võin ainult hoiatada patsiente, et sellisel viisil võidakse ohtu seada usalduslik suhe oma hambaarstiga, mille ehitamiseks võis kuluda aastaid ja seda ainult mõnesaja euro säästmiseks,» ütles KZVB juhataja Janusz Rat.

Rat lisas, et hambaarsti kabinetis kohvi müüma hakata ei ole plaanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles