Eesti liinibussides vohab laiutamise komme

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussijuhtidel tuleb lisaks roolikeeramisele ka kahel kohal laiutajaid korrale kutsuda.
Bussijuhtidel tuleb lisaks roolikeeramisele ka kahel kohal laiutajaid korrale kutsuda. Foto: Margus Ansu / Postimees

Liinibussides on tekkinud olukord, kus osa sõitjaid ei saa istuma, sest kaasreisijad laiutavad üle kahe istme.

«Viimasel ajal on mind häirima hakanud üks nähtus, mis puudutab bussireisijaid,» kirjutas Tauno sotsiaalvõrgustikus. Väiksematel maakonnaliinidel, nagu Tartu-Põlva, Tartu-Valga, tulevad inimesed lähtepeatuses bussi ja hõivavad kaks kohta. Kas blokitakse kehaga aknaalune iste või  akna alla istudes hõivatakse kõrvaliste oma kotiga.

«Ja edaspidi muututakse kurdiks ja pimedaks. Tulgu vahepealsetes peatustes peale vanainimesed, naisterahvad või lapsed...no ega ikka minu, maailma tähtsama isiku kõrvale küll kellelgi istuda pole õigust!» hurjutab ta.

Tarbija24ga rääkides tõi ta näiteks eile Põlvast kell 10.15 väljunud bussi nr 70 liinil Põlva - Taevaskoja - Kiidjärve - Vastse-Kuuste – Tartu.

«Inimesed seisid, kuigi vabu kohti oli küll, lõpuks bussijuht sekkus ja sundis kõik istuma,» meenutas ta. Mehe sõnul on tal paar korda varem olnud juhus, kus ta pakub istet ja avastab püsti tõustes, et vabu kohti on tegelikult küll. «Vahel on isegi viis kuni kümme inimest püsti, aga keegi ei liiguta ennast,» on Tauno pahane.

Ta soovitab neil, kes tõesti ühele kohale ära ei mahu, osta endale kaks piletit. «Tähelepanu ja hoolivus algab väikestest asjadest, ärge käituge põrsastena. Uskuge, tunduvalt piinlikumasse olukorda satute te aga kindlasti, kui minusugune teid kogu bussi ees korrale kutsub,» manitses ta bussisõitjaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles