Apple toodete müüja: iPhone'i laadijad ei plahvata ega anna elektrit

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPhone.
iPhone. Foto: SCANPIX.

Hiljuti jõudis meediasse uudis, et ühe Hiina perekonna väitel sai peretütar surmava elektrilöögi, kuna vastas iPhone'ile, mis parajasti laadis.

«Ma loodan, et Apple annab selgituse. Samuti loodan, et te kõik hoidute kasutamast mobiili, mis on pistikupesasse ühendatud,» kirjutas hukkunu vanem õde Twitteris, vahendas The Times of India kohalikku väljaannet Xinhua.

Uudise peale teatasid ka mitmed Tarbija24 lugejad, et on laadivalt iPhonelt särtsu saanud.

Apple tooteid müüva poeketi Valge Klaar tegevjuht Siim Tempel kinnitas, et nende poole selliste probleemidega pöördutud ei ole. «iPhone 5 käib hoolduses umbes kolm-neli tükki päevas,» kinnitas Tempel ning lisas, et enamjaolt on tegu tarkvaraliste muredega, millega seoses kliendid lihtsalt konsultatsiooni soovivad, või on telefon uppunud või maha kukkunud.

Pole võimalik

«Kirjeldatud laadimisprobleemide kohta olen ka ise meedia kaudu varem kuulnud - toimunud need küll enamasti Aasias, kus on äärmiselt levinud niinimetatud copy tooted,» selgitas Tempel.

«Isegi, kui iPhone ise on originaal Apple toodang, siis pahatihti kasutatakse mujalt kui Apple ametlikult edasimüüjalt ostetud odavaid laadijaid, millel ilmselt puudub kaitse, mistõttu võib pinge sattuda maandusesse,» lisas Tempel. Samuti ei saa tema sõnul välistadam et telefoni on parandatud ja mõni sisemine komponent on mitte-originaali vastu vahetanud.

Kui originaal laadijat ja originaal telefoni koos kasutada, siis ei näe Tempel võimalust, et selline asi juhtuda saaks. «USAs oleks see ammu kohtus ja Apple Inc. oleks sunnitud meeletuid summasid maksma.»

Ka EMT teenuste kommunikatsioonijuht Kristina Samra tunnistas, et sääraseid kaebusi seoses iPhone laadijatega pole ette tulnud. «Seadme lisavarustusena soovitame kindlasti kasutada originaaltarvikuid või seadme tootja poolt tunnustatud tootja lisavarustust,» rääkis ka Samra, kelle sõnul ei tohiks nõuetekohase varustusega ja tervest seinakontaktist laadides elektrilööki saada.

«Mis laadimisprobleeme puudutab, siis sagedaseim põhjus, miks on soovitud iPhone’i «laadimisveaga» hooldusesse tuua, on see, et peale laadija vooluvõrku ühendamist ei oodata ära, kuni telefoni nii palju voolu saab, et ta tööle läheks. Sest, kui lasta telefoni aku täiesti tühjaks, siis peale laadija külge ühendamist on täiesti tavaline, et kulub umbes 15 kuni 20 minutit enne kui seadme ekraanile laadimise tunnus tuleb ja seade reageerib,» rääkis Samra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles