Pevkur: Euroopa peaks keskenduma andmekaitsele

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Pevkur
Hanno Pevkur Foto: Heiki Rebane / BNS

Täna Vilniuses toimunud Euroopa Liidu justiitsministrite kohtumisel Euroopa justiitskoostöö tulevikku arutades tegi justiitsminister Hanno Pevkur ettepaneku keskenduda eelkõige isikute ja ettevõtete põhiõiguste ja vabadustega seotud valdkondadele nagu andmekaitse ning siseturu arengut soodustav Euroopa ühine müügiõigus.

«Hiljutised avalikustamised seoses USA jälgimisprogrammiga PRISM on veelgi teravamalt fookusesse tõstnud andmekaitsega seotud teemad, mistõttu on Eesti selge soovitus keskenduda Euroopa Liidu järgmiste aastate tegevuses peamiselt just ELi andmekaitse reformile. Iga liikmesriigi kodanik peab teadma, et tema privaatsed andmed on kaitstud nii siseriiklikult kui rahvusvaheliselt,» märkis Pevkur.

Teise peamise teemana tõi Pevkur välja vajaduse tegeleda lähitulevikus Euroopa ühise müügiõigusega. «Euroopa üks peamiseid väärtusi on inimeste ja kaupade vaba liikumine. See aga tähendab, et ka kauplemisega, sh digitaalse kauplemisega, seotud õigused, oleksid liikmesriikides sarnased. Ühine müügiõigus tooks kaasa madalamad tehingukulud inimestele ja suurema õigusselguse ettevõtjale,» tõi minister välja põhjused Euroopa prioriteetide seadmiseks. 

Euroopa  justiits- ja siseministrite mitteametlik kohtumine toimus eile ja täna Leedus, Vilniuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles