Lugeja küsib: kuidas üürnikest lahti saada, kui leidsin majale ostjad?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Olen majaomanik ja maja on aastaid müügis, kuid vahepeal võtsin üürnikke sisse elama, et nad hoiaksid maja korras ja kütaks. Probleem on selles, et leidsin ostjad, kes soovivad maja ära osta. Teatasin üürnikele, et ostjad on olemas. Kuna mul ei ole nendega mingit lepingut sõlmitud, siis tahan, et nad koliks kohe välja, kuid nad ei hooli ja ei luba siseneda majja. Meil oli suuline kokkuleppe, et võivad sees elada, kuni lastel saab kool läbi ja kuni ma leian maja ostja. Küsimus - mida pean tegema ja kust otsast alustama? Pealegi tahan alustada katlamaja remonti, praegu saab seda suvel teha,» küsin majaomanik.

Vastab vandeadvokaat Taivo Saks advokaadibüroost Taivo Saks & Partnerid OÜ.

Kuna teil kirjalikku lepingut ei ole, siis tuleb lähtuda sellest, et teie ja üürniku vahel on sõlmitud tähtajatu üürileping. Selle võib üles öelda, teatades teisele poolele sellest kolm kuud ette. Olenemata sellest, et olete üürnikele suuliselt lepingu üles öelnud, peaksite saatma neile kirjaliku teatise lepingu lõpetamise kohta.

Suuremamahulise remondi tegemisest peate üürnikele vähemalt kaks kuud ette teatama. Kuna üürnikud on asunud pahatahtlikult käituma, siis peaksite kõik oma toimingud tegema nii, et neid oleks võimalik hiljem tõendada ehk siis saatma kirjad tähitult jne. Majja sisenemise lubatavuse üle võib asjaoludest olenevalt vaielda, mistõttu siin ei saa ühest seisukohta öelda.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles