Töötud ameeriklannad aitavad omasuguseid käepaeladega

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötutele mõeldud käepaelad.
Töötutele mõeldud käepaelad. Foto: E24.no/Laidoffneedajob

Kaks töötut ameeriklannat otsustasid veidi raha teenida ja omasuguseid aidata käepaelade müügiga. Käepaeladel seisab kiri «I need a job» ehk eesti keeles «Otsin tööd».

E24.no

andmetel maksavad käepaelad kolm dollarit tükk ja nende müük on hiigelsuure töötute armeega maadlevas USAs läinud väga hästi. Oleme juba investeeritud summad tagasi teeninud, märkisid Barbara Bourn ja Stephanie Aucoin.

Koos käepaelaga saadavad nad ostjatele ka nippe, kuidas tööintervjuul hästi esineda, ja majandusuudiseid. Disainifirmast vallandatud Bourn sõnas, et nende eesmärk ei tegelikult raha teenimine. Püüame ainult aidata ja seni on tagasiside olnud positiivne, ütles ta.

Kuidas siis kollasest silikoonist käepaelast tööotsijale kasu on? Bourni arvates on töö leidmisel võtmeks anda teistele teada, et otsid uut kohta ning kasutada kõiki olemasolevaid sidemeid.

Et asi toimib, tunnistas käepaelakandja Ted Vick. Tema kogemusel aitab käepael inimestega kontakti saada ja vestlust alustada. Kuigi ma pole veel tööd saanud, on paljud minult selle kohta küsinud, märkis ta.

Käepaela turustamiseks loodud veebilehel Laidoffneedajob on siiki ka lugusid nendest inimestest, kes käepaela abil ka tööle saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles