ERGO eraravikindlustuse kuumakse on 30-40 eurot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ergo Kindlustus.
Ergo Kindlustus. Foto: Peeter Langovits

Kuumakse ERGO eraravikindlustusel võib jääda 30 ja 40 euro vahele, sõltuvalt inimese vanusest ja tervislikust seisundist. Samuti on võimalik teha kindlustust oma ettevõtte töötajatele, saades suuremate kollektiivide puhul soodushinnaga.

«Ravikindlustusega kaetakse lisaks õnnetusjuhtumite tagajärgedele ka haiguste, nende diagnostika ja raviga seotud kulud ning lisaks tagatakse inimestele kiire ligipääs arstiabile meie partnerite kaudu,» rääkis ERGO ravikindlustuse riskijuht Alexey Datskovskiy, mille poolest erineb uus pakutav kindlustus õnnetusjuhtumi kindlustuses. «ERGO ravikindlustuse eesmärk on tagada inimestele kindlustunne, et kui tekib vajadus arstiabi saamiseks, siis inimene seda ka saab just siis, kui abi on vajalik; ravikindlustuse olemasolu puhul puudub määramatus ravikulude osas.»

Hind sõltub valitud paketist, inimese vanusest ja tervislikust seisundist enne lepingu sõlmimist. Kindlustuskaitse kehtib nende haiguste suhtes, mis tekivad kindlustusperioodi jooksul. «See tähendab, et krooniliste haiguste puhul, kui inimesed juba teavad ette, et nendele on arstiabi hädavajalik, kindlustusleping eriti ei aita. Samas kindlustusleping on tähtajatu ja kui kliendi tervis kindlustusperioodi jooksul muutub, siis hind jääb samaks ja kindlustuskaitse kehtib edasi,» ütles Datskovskiy.

Eraravikindlustusel on kaks paketti: Midi ja Maksi. Hind inimesele, kes on vanusegrupis 36-40 on Midi paketi maksumus 33 eurot kuus ning Maksi paketi kuumakse 40 eurot.

Eraravikindlustuspaketi on võimalik teha ka ettevõtetele. «Kui ettevõtte teeb enda töötajatele ravikindlustuslepingu, siis on hind veidi soodsam - soodustuse määr sõltub inimeste arvust. Näiteks kui kindlustatakse 10-20 inimest, siis on lisasoodustus 5protsenti hinnast. Kui grupid on suuremad, saab rääkida ka suurematest lisasoodustustest. Lisaks kui ettevõte kindlustab oma töötajaid, ei tehta individuaalset riskihindamist ja lepingu sõlmimise protsess on lihtsam.»

Paketid koosnevad järgmistest hüvitiste liikidest ja katavad raviteenused kindlustussumma ulatuses:

 

 Kindlustusprogramm

 

 

Ravi MIDI summa/
hüvitatav %

Ravi MAKSI summa/
hüvitatav %

Ambulatoorse arstiabi kindlustushüvitis

750 € / 75%

750 € / 75%

Haiglaravi hüvitis

1000 € / 100%

1000 € / 100%

Hambaravi hüvitis

50 €/ 50%

50 €/ 50%

Õnnetusjuhtumijärgse taastusravi ja abivahendite hüvitis

1000 € / 100%

1000 € / 100%

Õnnetusjuhtumijärgse hambaravi hüvitis

1000 € / 100%

1000 € / 100%

Kriitiliste haiguste ravi kulude hüvitis

-

7000 € / 100%

ERGO eraravikindlustuse raames on arstiabi võimalik saada vaid ERGO koostööpartneritelt, kes on loetletud ERGO kodulehel. Koostööpartneritega on ERGO kindlustusel ka kokkulepe sõlmitud, et haige ei pea pikalt järjekorras ootama ja saab arstiabi 5 päeva jooksul.

Tabelis märgitud summad tähendavad seda, et kui näiteks hambaravi kulusid hüvitatakse 50 protsendiliselt, siis maksimaalne hüvitatav summa on 50 eurot aastas. Kui hambaravi arve on alla 50 euro, siis ERGO Kindlustus hüvitab pool sellest summast. Kui aga arve on üle 100 euro, siis ERGO Kindlustus hüvitab vaid 50 eurot. Tabelis olevad maksimaalsed hüvitatud summad käivad ühe aasta kohta.

Haiglaravi ja kriitiliste haiguste ravi korral hüvitab ERGO Kindlustus maksimaalselt kas siis 1000 või 7000 eurot vastavalt. Ravi maksumuse summa maksab ERGO otse raviasutusele ning Haigekassa raha ei kulu. Kui ravi läheb kallimaks kui kindlustussumma, siis edasi katab kulud Haigekassa.

Kriitiliste haiguste nimekirja kuuluvad paljude teiste hulgas vähk, insult ja südamelihaste infarkt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles