PERH saab kolmekordsete klaasidega aknad

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viga saanud naine toimetati haiglasse.
Viga saanud naine toimetati haiglasse. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Täna algas Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) Mustamäe palatikorpuse välisfassaadi soojustamine ja akende vahetus, projekti maksumus on 2,18 miljonit eurot.

Ehitustööde valmimise tähtaeg on käesoleva aasta novembri lõpp. Haiglahoone fassaadi soojustamist ja akende vahetamist finantseeritakse riigi rohelise investeerimisskeemi raames ning projekti korraldab Riigi Kinnisvara AS.

Regionaalhaigla Mustamäe haiglahoone B-korpuse ehk palatikorpuse ehitustööde esimese etapis vahetatakse välja kõik aknad ning projekti teises etapis soojustatakse välisfassaadi. «See on suur projekt haiglale ja ehitustööde teostajatele, sest oktoobri keskpaigaks tuleb kokku ära vahetada 635 akent ja aasta lõpuks soojustada 6819 ruutmeetrit välisfassaadi,» ütles Regionaalhaigla juhatuse liige Sven Kruup. Juhatuse liikme sõnul on eelseisvad ehitustööd korraldatud selliselt, et kõik erialakeskused saaksid tööd jätkata ja patsiendid ei peaks ehitustööde pärast kannatama.

Tagatud on erakorralise arstiabi kättesaadavus tavapärases mahus. Akende vahetamise ajaks ei suleta spetsiaalselt ühtegi osakonda tervikuna. «Tööde planeerimisel on võimalikult palju arvesse võetud, et ehitustegevus osakonnas langeks kokku osakonna puhkusperioodiga. See tähendab, et kogu kolmekuise akendevahetuse perioodil on iga osakonna töö häiritud kaks nädalat, mil osakonna töökoormust on vähendatud poole võrra,» resümeeris Kruup ning lisas: «Osakonnad on lubanud teha kõik endast oleneva, et patsiendid ei peaks ehitustööde tõttu kannatama.»

Oktoobri keskpaigaks on haigla palatikorpus varustatud nüüdisaegsete kolmekordsete klaasidega akendega, millele on lisatud soojus- ja päikesekaitse. Palatite aknad on lukustatavad ning varustatud piirajatega, mis ei võimalda aknaid täielikult avada.

Mustamäe haiglahoone vajab nüüdisaegsetele nõuetele vastavat soojustamist. Fassaadi soojustamine toimub paralleelselt akende vahetusega ja tööde lõpptähtaeg on käesoleva aasta novembri lõpp.

Haigla vabandab ebameeldivuste pärast, mida ehitustööd paratamatult kaasa toovad ja loodab nii patsientide kui ka külastajate mõistvale suhtumisele. «Need on tööd, mille tulemusel paranevad oluliselt meie patsientide ravi- ja olmetingimused,» on Kruup kindel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles