Saksamaa õlletööstus näeb klaasi pooltühjana

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters / Scanpix

Saksa õlletööstus on pessimistlik, kuna vihmaste ilmade tõttu on tänavu esimese poolaastaga õllemüük kõvasti langenud.

Möödunud aasta sama ajaga võrreldes langes Saksamaal õllemüük viis protsenti ehk riigis joodi 20 miljonit õlut vähem kui mullu, vahendab The Local kohalikku ajalehte Die Welt.

Saksa õlletööstus pole sellist langust enam kui 20 aasta jooksul näinud. «See aasta poleks enam hullem saanud olla,» tõdes Veltins’i õlletehase kõneisik Michael Huber.

Viimaste kuude vihmased ilmad on mõjutanud 1330 õlletehast, märkis Saksa õlletootjate ühingu juht Hans-Georg Eils. «Hea ilm on meie parim müügimees,» lisas ta.

Kuigi praegu on ilm kena, tõdes Huber, et liiga suur kahju on juba tehtud. Esimesel poolaastal langes õlletehase Beck'i müük kaheksa ja Veltins'i müük 6,6 protsenti. Põhjuseks hinnatõus ja suurenenud õllekokteilide valik. Õllekokteilid sõltuvad veelgi enam ilmast kui puhas õlu.

Tänavu suutis müüki tõsta vaid üks Saksa õlletehas – Warsteiner'i müük kasvas 1,7 protsendi võrra ja seda tänu soodsatele hindadele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles