Lugeja küsib: mis on lahti, et poepiim hapuks läheb?

Hanneli Rudi
, Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka poepiim võib hapneda.
Ka poepiim võib hapneda. Foto: Valio Eesti

«Varem poepiim lihtsalt tilgastas ja hapuks ei läinud, aga nüüd avastasin Alma kilepakist korraliku hapupiima. Kas tehas on muutnud piima valmistamise tehnoloogiat?» soovib lugeja teada.

Vastab Valio turundus- ja tootearendusdirektor Krista Kalbin.

Alma piima tootmisprotsess on endiselt sama, muudatusi pole toimunud. Piima hapupiimaks muutumisel on vaja piimhappebaktereid ning soojemat temperatuuri. Piimhappebaktereid leidub meie koduses külmikus juhul, kui oleme lahtiselt hoiustanud hapusid piimatooteid, hapukurke, hapukapsaid vms. Et piimast saaks kodustes tingimustes hapupiim on lisaks piimhappebakteritele vaja ka soojemat temperatuuri, sest korrektse piima hoiustamise korral - alla 6 soojakraadi ning kinnises pakendis - ei tohiks piim säilivusaja piires hapuks minna.

Kui soovite kodus hapupiima valmistada, siis anname selleks üks lihtsa nipi: lisage leigele piimale veidi hapukoort, keefiri või hapupiima ning jätke see toatemperatuurile seisma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles