Üheeurose korteri ostnud pered seisavad lõhkise küna ees

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoone asub Viisu külas Roosna-Alliku vallas Järvamaal.
Hoone asub Viisu külas Roosna-Alliku vallas Järvamaal. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Roosna-Alliku valla käest Järvamaale Viisu külla üheeurosed korterid ostnud inimesed seisavad lahtise küna ees, kuna ei pruugi jõuda hoone aknaid tähtajaks ära vahetada.

Laupäeval said 15 värskest korteriomanikust kokku viis, et arutada majaga seotud edasisi plaane, kirjutab Õhtuleht. Kuigi praegu näeb maja üsna nukker välja – osa aknaid on plaatidega kinni löödud ja kõik korterid pole veel prügistki puhtad –, ei ole omanikud endiselt maha matnud lootust aastaid tühjalt seisnud kortermajale elu sisse saada.

Varem korteriühistu esimehena tegutsenud ja sellegi maja korteriühistu esimeheks valitud Mai selgitab, et inimesed lootsid saada korteri ühe euro eest, kuid päris nii see siiski ei ole. «Mõni ütles juba siis, kui sai teada, et aknad on vaja oktoobriks ära vahetada, et neil pole selle jaoks raha,» arutles ta.

Kuid vald pani akende vahetamiseks tähtaja – oktoobriks peavad need ees olema. «Kui ei ole, siis on lepingus punkt, et need omanikud peavad korterist loobuma ja see antakse järgmisele edasi,» sõnas Mai.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles