Selver: kaupluse lahtiolekuaja lühendamine kauba hinda ei mõjutaks

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubanduskeskus Selver.
Kaubanduskeskus Selver. Foto: Elmo Riig / Sakala

Selveri müügidirektor Kristi Lomp leiab, et  personalikulu on kaupmehe jaoks suur, kuid kaupluse lahtiolekuaja lühendamine tunni või paari võrra kauba hinda ei mõjutaks.

«Näiteks varahommikuti on töötajad majas niikuinii ja panevad kaupa riiulisse, korrastavad müügisaali, hommikune kliendivoog teenindatakse nende tegevuste kõrvalt. Valime ju tänagi kaupluste lahtiolekuajad külastatavuse järgi, mistõttu on lahtiolekuajad kaupluseti ning hooajati erinevad,» ütles ta Postimehele.  

Tallinnas on kaupluste lahtiolekuajad enamasti pikemad kui teistes maakonnakeskustes, Lompi sõnul on põhjuseks erinev elustiil. «Kahtlemata pole mõtet hoida kauplust avatuna ajal, millal inimesed poes ei käi.»

Ta märkis, et asukoht on kaupluse külastatavuse kõige olulisem aspekt, seega tuleb seda väga täpselt sihtida. Eestis on juba näha, et ebarentaableid kauplusi on hakatud sulgema.

«Riiklikult jaekettide või kaupluste arvu kindlasti reguleerima ei peaks, see poleks turumajanduses mõeldav. Juhul kui soovitakse riiklikult reguleerida kaupluste lahtiolekuaegu, siis tuleks seda teha kindlasti jaekettidega koostöös.»

Ta lisas, et kauba hinda mõjutavad väga paljud tegurid, seejuures ei tasu kaupmehe rolli ületähtsustada. «Statistikaameti andmetel jääb toidu ja jookide keskmine juurdehindlus Eestis 15-17 protsendi juurde ning kaupmehe osa kauba hinnas on olnud viimastel aastatel langustrendis,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles