Müüja: toidupoe lahtiolekuaega võiks pikendada

Anna Ploompuu
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormine ilm Tallinnas. Tuul rebis Laagris Pärnu mnt. äärselt Rimi hüpermarketilt suure reklaamtahvli ja lennutas selle otsa sõidutee äärde.
Tormine ilm Tallinnas. Tuul rebis Laagris Pärnu mnt. äärselt Rimi hüpermarketilt suure reklaamtahvli ja lennutas selle otsa sõidutee äärde. Foto: Andres Haabu

Tallinna kesklinnas asuvas Maximas töötavad anonüümseks jääda soovivad saalitöötajad ei näe praegustes poodide lahtiolekuaegades probleemi, Rimi klienditeenindaja sõnul peaks toidupoe lahtiolekuaega hoopis pikendama.

Tallinnas Rimis klienditeenindajana töötav Elerin ütles Postimehele, et tema ei poolda toidupoodide lahtiolekuaegade lühendamist, vaid tema arvates peaks vastupidi kaaluma kella 22ni avatud oleva Rimi toidupoe lahtiolekuaja pikendamist. Noor kassiir põhjendas mõtet sellega, et tuleb arvestada ka nendega, kellel tööpäev hiljem lõpeb. «Kui inimesed, kellel lõpeb pool üksteist õhtul tööpäev, tahavad süüa osta, siis peaks neil olema võimalus kusagile minna,» sõnas Elerin.

Elerini enda tööpäev kestab 12 tundi. Küsimusele, kas nii pikad tööpäevad ei väsita, vastas neiu leplikult: «Muidugi on väsitav, aga mis teha.»

Toidupoodide lahtiolekuaja vähendamine tähendaks klienditeenindaja sõnul talle aga hoopis seda, et palganumber väheneks, seega on korralikuma töötasu nimel on pikad 12-tunnised tööpäevad harjumuseks saanud. Samuti saab näiteks riigipühadel lisapalka.  

Kartust, et poodide lahtiolekuaegade lühendamisel võivad inimesed tööta jääda, kassiiri sõnul ei ole. «Vastupidi, meil on siin töötajate puudus hoopis,» tõi Elerin välja, ja lisas, et on pidanud klienditeenindajate nappuse tõttu mõnikord minema tööle ka vabal päeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles