Saarlaste toiduabi võib jahu nappuse tõttu hilineda

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toiduabi toode.
Toiduabi toode. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Täna ja homme Saaremaale jõudma pidanud toiduabi ei pruugi õigeks ajaks kohale jõuda ja võib osutuda plaanitust kallimaks, sest tarnijal pole saatmiseks piisavalt jahu.

«Kui helistasin täna (eile – toim) tarnija esindajale Juri Riismale, ei osanud ta ikkagi veel täpset infot anda, millal ja kui palju toiduabi Saaremaale saabub, tuues vabanduseks, et Saaremaa kogus on nii suur,» ütles Eesti Punase Risti (EPR) Saaremaa seltsi tegevsekretär Laine Kunnberg-Bortnikov Saarte Häälele.

«Inimesed ju ootavad,» lisas EPRi peasekretär Riina Kabi. OÜ Sanitex Estonia projektijuht Juri Riisma EPRi Saaremaa seltsiga rääkida ei tahtnud ja ka Saarte Häälele vastas ta üsna vastumeelselt, et selle nädala lõpuks aetakse asi korda. Sellest, mis jahuga ikkagi juhtus, ta lähemalt rääkida ei soovinud.

Esialgu oli planeeritud jagada toiduabi valdadele kätte täna ja Kuressaare linna kogused oleksid 31. juulil lattu jäänud, ent selle asemel tuleb nüüd toiduabi tõenäoliselt väikestes kogustes ning pikema aja jooksul, mis omakorda võib valdadele tuua lisakulutusi transpordile.

Saaremaal on toiduabi saajaid umbes 6000. Pere kohta on arvestatud 40–42-kilogrammine pakk, milles on makaronid, neljaviljahelbed, nisujahu, rapsiõli, riis, manna, tatar ja suhkur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles