Elektriraudtee tunnistab: rongijuht jättis reisijate teavitamise tagaplaanile

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriraudtee uus rong.
Elektriraudtee uus rong. Foto: Heiko Kruusi / Linnaleht

Elektriraudtee tunnistab pressiteate kaudu, et suurim probleem seisnes Kloogaranna rongis juhtunu puhul reisijate teavitamises, mille rongijuht tagaplaanile jättis.

Elektriraudtee on tänaseks tutvunud rongi pardasüsteemi logiandmetega ning vaadanud piletimüügiandmeid ja videosalvestisi. «Samuti oleme saanud esialgsed seletuskirjad kõnealust väljumist teenindanud rongijuhilt ja pardal olnud klienditeenindajatelt,» teatab firma.

Kõnealustele allikatele tuginedes ütleb Elektriraudtee täna, et ligi 700 reisijaga 4-vaguniline elektrirong jõudis Sauele kella 13.58 paiku (graafikus ettenähtud 13.56). Sauel sisenes rongi täiendav hulk reisijaid, mis tekitas rongi õhkvedrustuses ülekoormuse, misjärel rongi pardaarvuti teavitas juhti asjaolust ning lülitas automaatselt välja rongi veomootorid.

Juht konsulteeris seejärel Elektriraudtee liikluskorraldusosakonnaga, kelle juhtimisel tegeles rongijuht rongi ümberseadistamisega. Tehtu tulemusel sai ta jätkata sõitu, ent turvalisuse huvides piirati kiirus 60 km/h.

Elektriraudtee tunnistab, et suurim probleem tekkinud olukorras seisnes reisijate teavitamises, kuna juht püüdis rongi töökorda saada, jättes teavitamise tagaplaanile.

Pärast ca 10-minutilist seisakut liikus juht rongist välja, avades ka ühe rongi ustest. Samuti oli sel hetkel taas käivitunud rongi kliimaseadmed. Ca 20 minutit pärast seisaku algust avasid meie klienditeenindajad ka teised rongiuksed ning seejärel seadis juht rongi töökorda ja sõit jätkus pärast 37-minutilist seisakut.

Elektriraudtee esindajad sõitsid ka Kloogaranna peatusesse selleks hetkeks, mil kõnealune rong peatusesse jõudis.

«Palume jätkuvalt vabandust kõigilt klientidelt, kes kogesid ebamugavusi antud väljumisel. Lähtuvalt Elektriraudtee reisijaveoeeskirjast on kõigil antud väljumist kasutanud isikutel õigus nõuda piletihinna hüvitamist. Täpsem sellekohane kord on avaldatud meie kodulehel,» lisab ettevõte oma teates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles