Narva rajatakse Baltikumi esimene planetaarium-kino

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kerajas planetaarium 43 vaatajakohaga peaks Narvas oma uksed avama renoveeritavas Astri keskuses 2014. aasta juunis.

Planetaariumiks nimetatakse kerajat digikino, kus näidatakse filme kosmosest ja muudest loodusteadustest, kirjutab Põhjarannik.

Uus atraktsioon kerkib Astri kaubandus- ja meelelahutuskeskusse. Umbes kümnemeetrise läbimõõduga kera leiab koha praegu laiendatava keskuse aatriumis.

Planetaariumi projektijuhi Andrei Samušini sõnul on tegemist küllaltki levinud ehitisega, mida maailmas leidub päris palju, kuid Baltikumis säärast seni veel ei ole. Ta arvab, et klassikalised vanad planetaariumid on iganenud tehnikaga, mis piirab tänapäevaseid võimalusi.

Edulist digitehnikat tarnitakse Narva Venemaalt, Ukrainast, Saksamaalt. 25 või 45 minuti pikkuste filmide näitamise õigus soetatakse eri riikidest. Need on populaarteaduslikud filmid, vaatemängulised ning seega osalt ka meelelahutuslikud. Enamik räägib kosmosest ja kosmonautikast.

Pärast dubleerimist Narvas lähevad vene-, eesti- või ingliskeelsed filmid kohalikku laenutusse. Samušini sõnul saab iga vaataja tänu nüüdisaegsele digitehnikale endale ise sobiva keele valida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles