Väinamere Liinide juht: Hiiumaa liinile on vaja veel ühte uut ja suurt laeva

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Hiiumaa.
Parvlaev Hiiumaa. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Väinamere Liinide juht Urmas Treiel nendib, et ehkki Hiiumaa liinil hakkas hiljuti sõitma uus suur parvlaev, siis nõudlus ühe suureneb, mistõttu ammendab uus võimsus end kiiresti.

Suvel on iseäranis raske saada broneeringut Hiiumaa laevale. Väinamere Liinid teevad sündmusterohketel nädalavahetusel lisareise, kuid sellegi poolest müüakse e-piletid näiteks jaaniajal või Ratsupäevadel ülikiiresti läbi. Ehkki Väinamere Liinide juht Urmas Treiel kinnitas, et e-piletitena läheb müüki vaid pool laeva mahust, siis ei soovi paljud tunde teadmatuses üldjärjekorras istuda.

«Oleme toonud liinile uue parvlaeva Hiiumaa, mis mahutab 80 sõiduauto asemel ligi kaks korda enam ehk 150 sõidukit,» rääkis Treiel.

Külaliste arv kasvab

Kui vana laevastikuga küündisid ooteajad Treieli sõnul kuue kuni kaheksa tunnini, siis nüüd on need asendunud kuni nelja tunniga. «Seda isegi olukorras, kus Hiiumaa külaliste arv on tegelikult oluliselt kasvanud – teenindatud sõidukite arv tipp-päevadel on hüpanud 800lt 1200le sõidukile.»

Kuna Treieli sõnul nõudlus üha suureneb, ammendub uus võimsus väga kiiresti.

«Kuigi oleme ooteaegu palju lühendanud, on huvi Hiiumaale mineku vastu suurenevalt väga kõrge. Riiklikud arengukavad on koostatud eeldusel, et huvi ei kasva, sest rahvastik ei kasva, aga laevaliikluse poolelt näeme suurt kasvu – sel suvel on igal kuul kasvanud nõudlus kaheksa kuni kümme protsenti,» rääkis Treiel.

Väinamere Liinide hinnangul peaks Heltermaa-Rohuküla liini kindlasti sõitma kaks uut tüüpi suurt laeva.

Ka Saaremaa-Hiiumaa vahelisel laevaliinil on nõudlus suurem kui võimsus. «Tuleb ehitada uus laev, mis on olemasolevast laevast suurem. Samuti tuleb uurida, kas on üleveovõimsust võimalik suurendada uute sadamapaikade valikuga. Riik tänu meie ettepanekutele praegu selle uurimisega tegelebki,» rääkis Treiel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles