Geibaarid üle maailma boikotivad Vene viina

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehed tühjendavad demonstratiivselt Vene viina pudeleid California osariigis Lääne-Hollywoodis Micky ööklubi ees.
Mehed tühjendavad demonstratiivselt Vene viina pudeleid California osariigis Lääne-Hollywoodis Micky ööklubi ees. Foto: Reuters / Scanpix

Ka Itaalia geibaarid ühinesid Vene viina boikotiga. Venemaa päritolu vodkat boikotivad veel ka Briti, Ameerika ja Kanada geibaarid- ja klubid.

Viimati ühinesid boikotiga Rooma ja Bologna geibaarid, kirjutab The Local. Näiteks ei serveerita Venemaa päritolu viina klubides Al Cassero ja Mieli.

Geibaarid üle maailma boikoteerivad Vene viina, kuna Venemaa võimud diskrimineerivad seksuaalvähemusi. Lisaks on Venemaa president Vladimir Putin andnud allkirja seadusele, mis «kaitseb lapsi ebatraditisooniliste väärtuste eest».

ERR uudisteportaal vahendas, et boikoti mõte on tekitada palju kahju vodka kui toote kuvandile, mida peetakse rahvuslikuks ning mis tekitab assotsiatsioone riigiga. Selle algatas Ameerika kirjanik ja blogija Dan Savage, kes kutsus oma blogis Seattle'i geibaare üles loobuma Vene viinast, «et väljendada meie solidaarsust Vene geide ja nende toetajatega ning pöörata rahvusvahelise üldsuse tähelepanu geide, lesbide, biseksuaalide, transseksuaalide ja nende heteroseksuaalidest toetajate jälitamisele Putini Venemaal».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles